HATAY / ALTINÖZÜ - Altınözü Enek İlk Umut Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Enek Köyü daha önce, köyün doğusundaki tepe üzerine kurulmuş. Burası yol kenarı olduğu için, hem işgal askerleri hem de eşkıyaların baskısı altında kalmış.Bunun sonucunda orayı terk edip, gözden uzak bir dere kenarına Fenk’e yerleşmişler. Derenin 15-20 metre derin olan kıyısına güvenliklerini düşünerek barınaklarını kurmuşlar. Ulaşım zorluğu

çektikleri  için, daha rahat yaşayabilmek maksadıyla Fransız işgali sırasında yapılan asfalt yolun etrafına yani, şimdiki bulunduğu yerde yapılanmaya 1965 yılında başlamışlar.

Bu köyde önceleri evlerde oluşturulan sınıflarda eğitim öğretim yapılırken 1974 yılında yazar Nurullah ATAÇ’ın eşi olan emekli öğretmen Güldane ATAÇ tarafından yaptırılarak hizmete giren 3 derslikli binada eğitim öğretim faaliyetleri devam etmiş, 1982 yılında yapılan ek 2 derslik ile 5 derslikli bir okul halini almıştır. 2000 yılında yapılan 4 derslikli yeni bina ile 9 derslik haline gelen ve normal eğitim öğretim yapan bir eğitim kurumu haline gelmiştir. 2004 yılında yapılan kat ilavesi ile 13 derslikli bir ilköğretim okulu halini almıştır.

Yayın: 27.01.2014 - Güncelleme: 06.12.2023 23:01 - Görüntülenme: 1029